טקטייל קיבלה אישור FDA ומשלימה גיוס של 2.5 מיליון דולר
לשניים ממייסדי החברה זה עשוי להיות יום אחד האקזיט הרביעי
עופר לוי 12:08 7/4/05
לפני כשנתיים הקימו ד"ר צביקה סלובין, אוריאל ויינשטיין, עמיחי בן-דוד, פרופ' חיים טל ועו"ד רמי מנוח את חברת הסטארט-אפ טקטייל (Tactile), במטרה לפתח מערכת שמטרתה להחדיר שתלים דנטליים. עבור חלק גדול מהמייסדים, טקטייל אינה הניסיון הראשון שלהם בעולם היזמי.
בן דוד וסלובין מכרו ב-1999 את חברת RDC למרקוני תמורת 50 מיליון דולר, ב-2001 חלק מהקבוצה מכרה את Gnome תמורת 10 מיליון דולר. ב-2002 השתתפו סלובין וויינשטיין בהקמת הסטארט-אפ אפלייד גיימס (AG) שמכר את הטכנולוגיה שלו ל-ForeSystems תמורת תמלוגים עתידיים. פרופ' טל מכהן כראש הקתדרה להשתלות שיניים וראש המחלקה למחלות חניכיים באוניברסיטת תל אביב.
עושה רושם כי הקבוצה עשויה לעשות זאת שוב, והפעם בגדול. טקטייל קיבלה לפני כשבוע אישור FDA לשיווק תוכנת תכנון השתלים שפיתחה, ועד אוקטובר-נובמבר היא צפויה לקבל אישור נוסף לרובוט שהיא מפתחת המיועד לסייע לרופא להחדיר במדויק שתלים לתוך הפה.
התוכנה שפיתחה החברה מאפשרת להפוך תמונת CT של הפה לתלת מימד והיא כוללת הדמיה של קטלוג של שתלים של חברות שונות. הקטלוגים האלו מאפשרים לרופא לדעת בדיוק איזה שתל מתאים למבנה של הפה של מטופל והוא יכול בעצם לחסוך את ההליך הקונבנציונאלי שבו הרופא משתמש בתמונות מה-CT ומנסה להתאים שתל למטופל לאחר מדידות פיזיות שהוא מבצע.
את המכירות של הרובוט מתכוונת טקטייל לבצע באמצעות חברות שתלים באמצעות מודל של OEM והיא נמצאת כעת בדיונים עם שתי חברות שתלים. מכירות התוכנה יתבססו על מכוני ה-CT. בחברה מתכוונים לספק לחולים שעוברים צילום CT במכוני צילום את גרסת התוכנה שאותה הם יקחו אל הרופא המטפל שיוכל להשתמש בה בצורה חד פעמית.
טקטייל טכנולוגיות השלימה סבב גיוס ראשון בהיקף של 4 מיליון דולר
דמרקר 12:28 03.3.204 צורי דאר
חברת המכשור הרפואי הישראלית טקטייל טכנולוגיות (Tactile Technologies), שפיתחה מערכת להחדרת שתלים דנטליים ללסת באמצעות רובוט זעיר, השלימה סבב גיוס ראשון בהיקף 4 מיליון דולר. את המימון כולו סיפק ג'ראלד ניזניק, מייסד חברת השתלים פאראגון, שנמכרה בשנת 2002 לזולצר מדיקל ב-100 מיליון דולר.
ההון שגויס ישמש להמשך פיתוח המוצר ולהשגת אישורי FDA בשנה הקרובה.
טקטייל פיתחה טכנולוגיה להחדרה ממוחשבת מדויקת של שתלים דנטליים בפה. החדרת השתלים ומיקומם הנכון בלסת הוא הליך כירורגי שכסף רב מושקע בתכנונו. המערכת שפיתחה החברה - ILS - Implant Location System - ממפה את עצמות הלסת ומאפשרת ניווט אלחוטי תוך שימוש ברובוט זעיר, המוצמד אל הלסת באתר ההשתלה. חיישני הרובוט משדרים למחשב קטן המצוי בחדר הרופא נתונים לגבי אתר ההשתלה בלסת, וממחישים על גבי המסך את מיקומו הצפוי של השתל יחסית למבנים האנטומיים אליהם הוא מוחדר. בניגוד לשיטות הקיימות כיום, המחייבות פתיחת חניכיים והליך החלמה ממושך, ההשתלה באמצעות הרובוט נעשית בטיפול אחד עם פגיעה מינימלית בחניכיים.
החברה מסרה כי בשנת 2003 התקיימו למעלה מ-2 מיליון השתלות דנטליות בעולם המערבי בהיקף כספי של 3.2 מיליארד דולר. טעויות בהחדרה כירורגית של שתלים עלולות לגרום לכישלון ההשתלה ואף לנזקים בלתי הפיכים בלסתות ולפגיעה בעצבים מרכזיים ובכלי דם. תחום זה מהווה עילה למרבית התביעות על רשלנות רפואית בתחום הדנטלי. טקטייל מתכוונת לבסס את המודל העסקי שלה על מכירות חוזרות של הרובוט, שהינו מוצר מתכלה. הרובוט, שיוכל לבצע עד 4 השתלות, יתומחר בכ-100 דולר ליחידה, לעומת מערכות מקבילות קבועות שעלותן כ-160 אלף יורו.
טקטייל הוקמה בשנת 2003 על ידי הפיסיקאים ד"ר צביקה סלובין, ואוריאל וינשטיין, מנהל הפיתוח. סלובין ווינשטיין נמנו על מייסדי החברות RDC, נום ואפלייד גיימס שנמכרו בלמעלה מ-60 מיליון דולר. על צוות ההקמה נמנים פרופ' חיים טל, המכהן כראש המחלקה לפריודונטיה וראש הקתדרה להשתלות שיניים באוניברסיטת תל אביב ועו"ד רמי מנוח. יו"ר החברה הוא עמיחי בן דוד, שהקים וניהל את חברת ההשקעות DCL.
המשקיע בחברה, ג'ראלד ניזניק, הוא כאמור מייסד חברת השתלים פאראגון, שנמכרה בשנת 2002 לזולצר מדיקל ב-100 מיליון דולר. ניזניק הפך לאחר ההשקעה לשותף בכיר ופעיל בטקטייל טכנולוגיות.
החברה מעסיקה כיום 15 עובדים במרכז פיתוח ברחובות.